maanantai 16. toukokuuta 2011

Suomalainen neuleromaani ilmestynyt!

Löysinpä juuri Lankakomero-blogista erään hauskan uutisen, tai oikeastaan maininnan ja linkin. En ole itse seuraillut Kerällä-blogia, mutta ilmeisesti olisi kannattanut, sillä sen kirjoittajalla Kaisalla on ollut meneillään tosi mielenkiintoinen projekti: ensimmäisen suomalaisen neuleromaanin kirjoittaminen! 

Paitsi että kirjan lukeminen kiinnostaa, pidän ihan hirvittävän paljon myös ideasta, jolla sitä myydään. Kukin romaania halajava lahjoittaa itse valitsemansa summan itse valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen maksuksi romaanista - lukekaa tarkemmat ohjeet Kaisan blogista. Kuulemma Made By Myself -blogin Tikru on myynyt Vihervaara-huppariaan samalla menetelmällä, ja tällaisen myyntitaktiikan sietääkin levitä. Ei sillä, etteikö kirjailijoiden tai neulesuunnittelijoiden itsekin tulisi mielestäni saada jotakin  vastinetta työstään, mutta on hienoa vetäistä väliin tällaisiakin tempauksia.

Itse en ole oikein päässyt sisälle neuleromaanigenreen, jota muuten kutsutaan ainakin englanniksi ilmeisesti nimellä knitlit. Olen lukenut ainoastaan yhden neuleromaanin enkä erityisesti syttynyt sille. Mutta voisi olla kiinnostavaa lukea joku toinenkin teos ja jos (tai kun) niin teen, se on ehdottomasti oleva tämä!

Pikkuisen googlettelun jälkeen totesin, että Kerällä-blogin Kaisa on ilmeisesti sama Kaisa Ikola, joka on kirjoittanut teininä fanittamani Hullu luokka -kirjat. Hullu luokkien viehätys on kyllä kovasti laantunut iän myötä, mutta silloin 13-vuotiaana ne iskivät. Muuta en Kaisa Ikolalta olekaan koskaan lukenut, ja voi olla ihan mielenkiintoista nähdä, minkälaiseksi hänen kirjoitustyylinsä on ajan myötä kehittynyt.

Käykää siis ihmeessä katsastamassa tämä!

2 kommenttia:

Judiuni kirjoitti...

Mä luin yläasteella Hullua luokkaa ja se oli mun suokki silloin. Neuleromaaneja en ole lukenut yhtään ellei viime viikolla lainaamani Knitter's Almanacia lasketa. Sitä luen tällä hetkellä. Lankakaupan tyttö -kirjasta olen kuunnut niin paljon huonoa, etten ole harkinnut sen lainaamista. Muita neuleromaaneja en tiedäkään.

Raiku kirjoitti...

No ei sitä Knitter's Almanacia varmaan voi neuleromaaniksi laskea. Mutta hyvä kirja kylläkin! Minä olen lukenut sen Lankakaupan tytön edeltäjän, olikohan se nimeltään Pieni lankakauppa. Voin ymmärtää kyllä, miksi toiset siitä tykkää, mutta se ei minun kirjalliseen makuuni vain oikein uponnut.