sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Väripähkäilyjä

Eilinen päivä töissä oli pakkasesta huolimatta erittäin vilkas. Itse asiassa eilen oli yksi niistä harvoista työpäivistäni, joina en neulonut yhtään! Asiaan tosin vaikutti myös se, että kaikki asiakkailta liikenevä aikani kului lankavalintoja pohtiessani. 

Muistatteko Daybreakini, joka on keskeneräisenä vilahdellut täällä ja omassa blogissani? Se on valmistunut jo jonkin aikaa sitten, (pitäisi vain saada kuvatuksi), ja olen siihen niin ihastunut, että haluaisin tehdä toisenkin. Ja minullahan olisi ideoita! Pikkuisen liikaakiin...

Loppujen lopuksi sain karsittua lankayhdistelmäehdokkaani kahteen. Niiden kanssa pähkäillessä kestikin sitten aika pitkään. 


Valmiissa huivissani minulla on lankoina Noron Kureyon Sock ja Cascaden Heritage. Tällä kertaa kallistuin vahvasti vastikään liikkeeseemme rantautuneisiin Louhittaren luolan lankoihin ja molemmat ehdokkasparini koostuivat Kureyon Sockista ja Väinämöisestä.


Olen ihan todella viehättynyt tuosta jälkimmäisestä vihreän ja violetin yhdistelmästä ja olin kyllä aika vahvasti kallellaan siihen päin. Tulin kuitenkin lopulta siihen tulokseen, että nykyistä vaatevarastoani ajatellen on paras ratkaisu neuloa vaalaeanpuna-luumua. Niinpä ensimmäisen kuvan langat lähtivät mukaani kotiin. (Ja Väinämöistä lähti kaksi, sillä haluan tehdä ison huivin niin kuin viimeksikin.)

Nyt kotona olen sitten välillä ollut todella tyytyväinen päätökseeni ja välillä katunut sitä raskaasti. Hoksasin, että minulla on omissa varaistoissani vihreä-violetit mekkolangat odottamassa, eli vihreä-violetti huivi saisi kyllä jossain vaiheessa itselleen kaverin. Toisaalta on järkevä ajatella sitä, mitä minulla on nyt eikä vasta ehkä joskus.

Sinänsä huvittavaa, miten vakavasti voi suhtautua loppujen lopuksi melko pieneen juttuun. Voinhan toki neuloa molemmat huivit, toisen vain joskus vähän myöhemmin. Eikä elämä ehkä kaadu siihen, että ei voi saada heti kaikkea... Onneksi minun mielestäni suunnittelu on ainakin melkein puolet koko ilosta!

11 kommenttia:

outi kirjoitti...

Juuri kun olen voivotellut omassa blogissani värisilmän puutetta, ehdotan ihan pokalla, että otat sen limen väinämöisen, mutta vaihdat noron siihen pinkkiin. Eli vaihdat päittäin?

Raiku kirjoitti...

Kuulostaapa hauskalta, ehdottomasti tuokin voisi olla vaihtoehto. (Koska niitähän ei ollut tarpeeksi.) Tuo lanka on tosin oikeastaan oliivi eikä lime, ainakin nimeltään, mutta kumminkin.

Tuossa oliivin ja vihreä-violetin Noron yhdistelmässä tykkään siitä, että siinä Norossa on oikeasti vihreää aika vähän ja violettia tosi paljon. Eli jonkin sortin kontrastisuutta siinä tulisi. Mutta toki tuon pinkki-violetin kanssa oliivi olisi vielä astetta kontrastisempi. Voisi olla hauska.

Et muuten käynyt eilen Väinämöisiä tutkailemassa! Aiotko tulla?

Iida kirjoitti...

Noniin, törkeää plagiointia havaittavissa :D Pitää varmaan tulla kaupalle joku päivä pitämään pinkki-violettien Noro-huivien kokoontumisajot :D

outi kirjoitti...

No en käynyt. Oli pakkasta, hankalia lapsia ja sitten yksi vielä hankalampi norjalainen. Ajattelin, että ette te kaikkia väiskejä pakkaskelillä myy, mutta ilmeisesti olin väärässä. Tulen huomenaamusta tarkistamaan rippeet.;)

Mertsu kirjoitti...

Komppaan Outia. Ja sitten tuo oliivi Noro käy minusta myös luumun Väinämöisen kaveriksi. :)

Raiku kirjoitti...

Iida: Joo, tosin en uskalla luvata, että mun huivi on ihan heti valmis. Ja hei, mun huivissa on kuitenkin sitten tuota Väinämöistäkin!

outi: No jäi sinne vielä sullekin. Mutta kyllä niitä ihan hyvään tahtiin hupeni, varsinkin joitakin tiettyjä värejä.

Yllättävän moni uhmasi pakkasta eilen.

Raiku kirjoitti...

Mertsu: Luumu ja oliivi passaisi kyllä mainiosti yhteen nekin,juu. Ja jos niitä Väinämöisiä alkaa vähän enemmän tutkimaan, sieltä löytyisi jos jonkin moista mahtavaa yhdisteltävää.

Täytyy sanoa, että teistä ei ole juuri apua, kun te vaan keksitte lisää vaihtoehtoja, kun mulla olisi ollut tarvetta ennemminkin sille karsimiselle. :D

Tui kirjoitti...

Oih mitä väriyhdistelmiä! Sun tarvii neuloa toi vihreä-yhdistelmä kanssa, niin herkullinen on.

Judiuni kirjoitti...

Mä kannatan "yllättäen" luumupinkkiä. :D

Oranssi kirjoitti...

Mullekin tuli mieleen, että ristikkäin vaihdat parit. Namiyhdistelmiä. Kivat tulee kaikin päin.

Pilvikirsikka kirjoitti...

Voi molempi parempi. ei noista osaa valita, ihkuja kumpikin lanka ja yhdistelmä. Huomenna ehkä pääsen lepuuttamaan taas silmiäni teidän ihanien lankahyllyjen ääreen. Jospa järki pysyisi päässä kerrankin ostosten suhteen, kun tarviin vain vähän täydennystä.