lauantai 18. helmikuuta 2012

Jotain valmista

Esitelläänpäs vaihteeksi jotain valmista. Keskeneräisiä neuleita olisi vaikka muille jakaa, mutta olenpa saanut jokusen valmiiksikin. Kaikki joululahjaneuleet menivät niin kiireesti pingotuksesta pakettiin, etteivät ne kerenneet kameraa nähdäkään. Myös tämä huivi oli tarkoitus saada joulupakettiin, mutta toisin kävi, ja se matkasi lahjan saajalle vasta tammikuun puolella.


Huivin malli on Annis, joskin ilman nyppyjä, ja lanka Kehräämö Christinassa käsinvärjätty sukkalanka, jonka koostumus on 80 % suomenlammasta ja 20 % nylonia. Metrejä langasta löytyy n. 270 m / 100 g. Huiviin kului lankaa paria metriä vaille koko vyyhti, joka painoi vähän vajaa 200 g. Tein huivin 5 mm pyöröillä, koska halusin huivista ilmavan ja hyvän kokoisen kiedottavaksi kaulan ympärille. Lanka on muistaakseni värjätty Ashfordin heikkohappoväreillä, joita meilläkin on siis myynnissä.


Idea tähän huiviin lähti langan väristä. Heti kun näin langan kehräämövierailulla, tarttui se käteeni kiinni ja huuteli lahjan saajan nimeä. Ei siinä muu auttanut kuin ostaa lanka kotiin. Tällainen hehkuvan oranssi väri piristää kummasti näin talven keskellä!


13 kommenttia:

Peikkotyttö kirjoitti...

Kaunis huivi! :)

Lankakeiju kirjoitti...

Ihana!

Marika kirjoitti...

Huivi on kaunis ja väri kyllä upea vaikka ei omiin lemppariväreihin kuulukaan.

Iida kirjoitti...

Ihanaihanaihana oranssi <3 Ja tosi nätti on tuo huivikin!

Laura kirjoitti...

Kiitoksia! Tykkäsin itsekin kyllä mallista tosi paljon, nopea ja helppo tehdä. Kaunishan tuo värikin kyllä on vaikka mullakaan ei oranssi kuulu lemppariväreihin :)

Hanna Riikka kirjoitti...

Onpa kaunis huivi :)

Anonyymi kirjoitti...

Nätti huivi, mutta mitä sinistä onkaan sen alla? Neuletta??

Laura kirjoitti...

Anonyymi: Huivin alla on Raikun neuloma tunika Dropsin Safranista. Ohje löytyy Dropsin sivuilta osoitteesta http://garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=111&d_id=3&lang=fi.

Emma kirjoitti...

Upea oranssi, vitamiinihuivi :)

Maija kirjoitti...

Mistä tuo upea huivineula on peräisin? Ja kaunis on huivikin :)

Raiku kirjoitti...

Huivineula on KnitPron ja niitä saa meiltä. Verkkokaupan puolelta löytyy tästä osoitteesta: http://lumoavalanka.valmiskauppa.fi/huivineulat-soljet-c-76.html Kannattaa käydä katsomassa, niitä on useammanlaisia.

Maija kirjoitti...

Oi! Tilaan heti.. XD

Raiku kirjoitti...

Heh, hieno homma. :D

Itselläni on ruskea lehden mallinen huivineula, ja tykkään siitä kyllä kovasti.