lauantai 3. syyskuuta 2011

Tiukkaa sukkalanka-arviota

Viikonloppupa alkaa taas harmaan näköisenä. Minä kaipailisin kirkkaita, kuulaita syyspäiviä, mutta niitä ei näy tänne tulevan. Sinänsä ehkä hyvä, sillä minulla on oikeastaan tosi paljon tekemistä eikä ulkona haahuilu välttämättä tehosta toimintaa.

Neulonut olen. Aika paljonkin, mutta enimmäkseen kaikkea yksinkertaista. Neulon mielelläni lukiessani, mutta mitään mielettömiä palmikkokuvioita ei oikein silloin voi tehdä. Siksi ihan jees ratkaisu on ollut Noron sukkalanka, jonka kanssa jotain mielenkiintoista tapahtuu ihan vain sileääkin neuloessa.


Niinpä niin, näin minullakin sitten meni Noro-neitsyys. En nimittäin ihan tosi ole ikinä ennen neulonut ko. lankaa, vaikka kyseessä on suoranainen blogimaailman hitti. Lämpenemiseni monivärisille langoille on ollut vähän hitaanpuoleista, jossain vaiheessa minulla ei ymmärrys riittänyt niille itse asiassa ollenkaan. Sittemmin näkökulmani on kuitenkin koko ajan avartunut ja nykyään olen sitä mieltä, että niillekin on paikkansa.

Nämä sukat eivät nyt valitettavasti tule kuitenkaan itselleni. Teen näitä esittelysukiksi kaupalle. Asiakkaista on varmaan yleensä kiva nähdä, millainen sukka mistäkin sukkalangasta tulee niin värien kuin neulepinnan ja -tuntumankin puolesta. (Tai näin minä ainakin kuvittelisin.) Lisäksi jotakuta saattaa kiinnostaa lankaa myyvän henkilön omat kokemukset langasta.


Eli kerrottakoon nyt sitten vähän minun neulomiskokemuksestani. Tykkään tästä langasta, kyllä. Värinvaihtuvuus on minun silmääni mukavan näköinen ja rosoisen langan neulominen on hauskaa. Mutta niin... kieltämättä minua vähän ihmetyttää, miksi tämä lanka on nimetty sukkalangaksi. Onhan siinä kyllä polyamidia peräti 30 %, (minusta sukkalangoissa 25% on aika yleinen), mutta vahvike villan seassa ei paljon pitkälle kanna, jos lanka itsessään on välillä valehtelematta seitin ohutta. Neulepinnasta tykkään mielettömästi juuri tuon langan paksuuden vaihtelun johdosta, mutta kyllä se vain sukan kestävyyttä pistää epäilemään.

No, yleensä kun asiakkaat ovat kyselleet sukkalankoja, en ole Noroa ihan ensimmäisenä esitellytkään. Olkoonkin sukkalankaa ainakin valmistajansa mielestä, mutta minusta tämä toimisi paljon paremmin huivilankana - ja ehkä esimerkiksi paitalankana. Itse asiassa muistan eräällä asiakkaallamme kerran olleen kaulassaan Noro Kureyon Sockista tehdyn pitsihuivin ja se oli muuten hieno! Ehkä meidän pitäisi näiden sukkien lisäksi neuloa kaupalle esimerkkikappaleeksi myös joku sellainen? Olisikohan siitä ihmisille hyötyä? Täytyypä esittää idea Lauralle.

Kaiken kaikkiaan siis kiva lanka, elävä ja mielenkiintoinen. Mutta sukkalankana ei vakuuta. Sukkalankakäyttö olkoon kunkin oman harkinnan varassa.

10 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Hahaa, taidan tietää mistä huivista puhut :D

Raiku kirjoitti...

Ainakin näyttää kovasti tutulta. :)

outi kirjoitti...

Minä, joka olen peto tuhoamaan sukkía, totean täältä, että minulla on tällä hetkellä vain yhdet neulotut ja ehjät sukat. Ne ovat Noro Silk Garden Sockista tehdyt viime vuoden sytyck-kisan aikana, eikä minulla ikinä koskaan milloinkaan ole sukka kestänyt ehjänä näin kauaa. Että jos sitä ei teillä ole vielä hyllyssä, niin uskallan suositella.

Laura kirjoitti...

Kiitos Outi vinkistä, täytyypä laittaa vakavaan harkintaa!

Oranssi kirjoitti...

Mulla on kokemusta yhden raidallisen, tosi kauniin polvisukkaparin verran Noro Kureyon Sockista. Kutitti niin maar perusteellisesti, minkään muun sukkalangan en ole kokenut kutittavan. Lisäksi meni puhki alta aikayksikön.

Väreistä tykkään kovasti. Itsekin siis tekisin mieluiten huivin tai käsineet tästä.

Raiku kirjoitti...

outi: Ehkä se on se silkki siellä joukossa, joka kans jotenkin auttaa kestämään..? Tai onkohan se lanka vaan kehrätty jotenkin tiiviimmin tai muute eri lailla? Hmm... Mutta mielenkiintoista kuulla, että se lanka sit kestää, (ainakin sulla).

Oranssi: Kiva kuulla kokemuksia. Vähän siis menee niin kuin arvelinkin. :) Testataanpa sitä huivia tuosta langasta sitten vaikka seuraavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Viikonloppuna parsin noro sukkia ja myös Ilun sukkalanka sukkia. Ilut tuntuu jalassa paremmilta.
Noron värinvaihdot sopivat hyvin sukkiin, mutta varastoissa on jo reilummasti noroa isompaan virkattavaan tai neulottavaan vaatteeseen.

Sohvi kirjoitti...

Tein itselle kys. langasta sukat n. viikko sitten (juttua enemmän blogissani). Saapa nähdä, miten kestävät käytössä. Tosin itse pidän sukkia lähinnä kotona, joten hirveää kävelurasitusta tai kengissä olemista niille ei tule.

Lettu kirjoitti...

Olen tehnyt Noron sukkalangasta ainakin kolme huivia, ja ne ovat todella kauniita. Itse käytän mieluummin noin hintavan langan huiviin :) Värit ovat niin syötävän kauniita !

Raiku kirjoitti...

Kiitoksia kaikille kommenteista! :) Mukava oikeasti kuulla muidenkin kokemuksia langasta, saa paljon kattavamman käsityksen siitä itsekin. Ja tosiaan, hintava lankahan tuo on, eli siinä mielessä huiveihin se ehkä sopii paremmin... ei kulu puhki nopeasti ja on näyttävä.

Sohvi, kävin katsomassa sun sukat. Tosi hienot tuli!