tiistai 20. syyskuuta 2011

Palmikkosuunnitelmia ja pientä vihjailua retriitistä

Vieläkö muistatte projektimme nimeltä Paperinukkeleikki? Kesän aikana se on ollut vähän unohduksissa Sannan reissaillessa ympäriinsä ja säiden ollessa ehkä vähän epämotivoivat lämpimien syys- ja talvineuleiden syvällisempään miettimiseen. Nyt voisi kuitenkin olla aika palata aiheen pariin.

Sanna kirjoitteli eilen blogissaan yhteisistä ideointituokioistamme. Täytyy sanoa, että jotenkin osaa kyllä olla todella innostavaa miettiä yhdessä, mitä lähdetään tekemään. Mutta erityisen hauskaa on lueskella Sannan pohdintoja aiheesta, sillä näkökulmaeron kyllä huomaa! Neulovana ihmisenä näen haasteena aivan erilaiset asiat kuin Sanna ja termistöäkin taidamme käyttää vähän eri tavoilla.

 
Joka tapauksessa taidamme molemmat olla loppujen lopuksi eniten kallellamme palmikoihin. Vielä on aika lailla ratkaisematta minkä vaatteen tai asusteen tarkalleen ottaen toteutamme, mutta palmikoita siinä varmaan täytyy olla. Minulla sattuu muuten vain olemaan päällä innostus palmikoiden suunnitteluun* ja neulomiseen, ja Sanna puolestaan on tainnut saada vaikutteita syksyn muodista. 
 
Palmikoita siis! Vaan missä muodossa?
 
 
Jos palmikot, neuleet ja muoti sattuvat innostamaan, kaikki kolme löytyvät samasta paketista kun käy vilkaisemassa muotisuunnittelija Jenni Alavan mallistoa. Ihan vaan vinkkinä, Sannalle ja muillekin. Aivan upeita neuleita, käykää katsomassa ja hakekaa inspiraatiota syksyn projekteihin!
 
Sitten aivan toiseen aiheeseen! Nimittäin Pohjois-Suomen retriitti Portti lähestyy. Minäkin olen sinne menossa, ja tietysti mehevä lankakuorma mukanani. Pakkaamme Lauran kanssa matkaani muutamia sukka- ja huivilankoja ja mukaan tulee myös jotakin sellaista, jota ei kaupan hyllyiltä vielä löydykään. Tuttuihin lankoihin kuten Cascaden Heritageen ja Heritage Silkiin sekä Rowanin Felted Tweediin on tullut uusia värejä, joita retriittiläiset pääsevät nyt onnekkaina ja etuoikeutettuina ensimmäisenä hiplaamaan. Lisäksi eräs lanka saa ensi-esittelynsä retriitissä ja päätyy uusien värien kanssa kauppaan vasta retriitin jälkeen - ainakin mikäli retriittiläiset jättävät mitään jäljelle!

Jos joku kokee epäreiluna, että retriittiin osallistuvat pääsevät parhaille apajille ja muut saavat tyytyä siihen mitä jää jäljelle, niin ei kannata kuitenkaan surra. Lankaa saadaan aina lisää!
 


*Olen nyt harjoitellut neulemallien suunnittelua tekemällä palmikkokuvioiset sukat, joihin kirjoitin ohjeen. Pitäkää peukkuja, että ohje on järkevä ja ymmärrettävä - minähän vasta opettelen tätä suunnittelu- ja ennen kaikkea ohjeenkirjoitustouhua. Jos haluatte nähdä vähän kädenjälkeäni, niin käykää vilkaisemassa kuva sukista blogissani.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs tälle projektille kuuluu? Olisi hauskaa seurata prosessin etenemistä! :)

Raiku kirjoitti...

Projekti on edennyt pikkuisen hitaasti, kun molemmat Sannan kanssa olemme olleet kiireisiä ja aikatauluja on ollut vaikea sovittaa yhteen. Pian olisi suunnitelmissa nähdä ja potkaista hommaa vähän eteenpäin. Jospa saisi sitten juttua aiheesta blogiinkin. :)