keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Palasina

Kyllä meillä virkataankin! Itse en ole varsinainen virkkausvirtuoosi, vaikka jossain vaiheessa menneisyydessäni itse asiassa harrastin virkkausta neulomista enemmän, (ei nyt uskoisi). Meillä on kuitenkin nyt muutaman kuukauden ajan kaupalla töissä eräs virkkauksen todellinen taitaja. Tässä yksi päivä hänen miettiessään, mitä alkaisi seuraavaksi tehdä, Laura käytti tilaisuutta hyväkseen ja ehdotti Dropsin ohjeista löytyvää palapeittoa, pienin muutoksin tosin.


Tästä peitosta ei tule vauvan peittoa, vaan kokoluokaltaan jotain vähän isompaa, ihan tänne kaupalle ihmisten iloksi. Jos Silmukkaseurassa meinaa palella, voidaan sitten kinastella, keiden ympärille peitto kääritään. 

Käytettäväksi langaksi ei valittu ohjeen Muskat Softia vaan Aade Lõngin liukuvärjätty valkoinen-vaaleanpunainen. Minun mielestä näyttää tosi kivalta ja voin jo kuvitella valmiin peiton.


Aika pian se on varmaan valmistumassakin, joillakin kun tuo koukku heiluu näköjään hyvinkin reipasta tahtia. Viimeisimmän laskun mukaan paloja on valmiina noin viisikymmentä. Lankaa on tähän mennessä kulunut vajaa pari vyyhtiä, ja kuulemma yhteen palaan lankaa menee 7 grammaa.

Minä odotan peiton valmistumista innolla. Itse olen aloittanut yhden palapeiton joskus vuonna kirves ja vasara, ja sen projektin loppua ei ole ihan heti näkymässä. Kaikki muu on syrjäyttänyt sen tieltään, hups. Toisaalta nyt alkaa taas pikkuisen tuntua, että ehkä sen projektin pariin voisi palatakin. (Saapa nähdä.) Tosin se minun peittoni koostuu paljon tylsemmistä palasista, kukikas peitto houkuttelisi minuakin nyt paljon enemmän. Ehkä jään vain nauttimaan toisten aikaansaannoksista.


Ps. Laura jo tänään kirjoittelikin tänne eilen saapuneista uusista silkeistä ja vanhojen silkkien uusista väreistä, ja minun on pakko lisätä, että tänään on asian johdosta ollut aika tuskallinen työpäivä... mistä mä saisin lisää aikaa kaikista ihanista langoista neulomiseen?

11 kommenttia:

Kikka kirjoitti...

No hei...Aivan ihastuttava toteutus tuolla langalla ja muutoksellanne! KAUNIS! (mikä on se oma muutoksenne ? eli onko ohje salainen, vai voisiko sitä jakaa tässä :) Voisin minäkin; "poropeukalo" yrittää tuollaista vaaleanpunaista ihkua sitten! ?

Emmanuelle kirjoitti...

Minä mietinkin, että ketä varten se peitto on. :) Siitä tulee todella kaunis(ja varmasti lämmittää mukavasti vilukissoja talvisin).

Raiku kirjoitti...

Kikka: Niin siis se muutos on siis on tuo eri lanka ja eri koko, ei muuten mitään poikkeavuuksia ohjeeseen tai mitään. :) Eli ei ole salainen ohje. Rohkeasti vaan kokeilemaan vaikka tuolla samalla langalla, jos tykkäät.

Emmanuelle: Juu, tänne se peitto tulee. Toivottavasti lämmittää, ja ainakin siitä on selvästi tulossa tosi nätti! :)

Seijasisko kirjoitti...

Ihana idea tuollainen "kukkalappu". Kyllä tulee kaunis peitto!

Effi kirjoitti...

Näyttää aivan ihanalta ja tuo lanka toimii ihan mahtavasti!

Judiuni kirjoitti...

Miltä vironvilla tuntuu virkata? Sehän on aika karheaa neuloa. Säikiintyykö herkästi?

Auli kirjoitti...

Ahaa... vironvillaa. Minullakin sitä on kaksi vyyhtiä. Tuo näyttää ainakin niin kauniilta!

Raiku kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)

Kuulemma vironvillan virkkaaminen on ihan mukavaa, ja karheuteen tottuu nopeasti eikä säikiintymisongelmaa ei ole ollut.

Tulee kyllä luultavasti nätti peitto. :) Esitellään sitten täällä kunhan on valmistunut.

Saila kirjoitti...

Ihanat kukkalappuset. Olisin halunnut tehdä tyttärelleni samanlaisen, mutta ohjetta ei enää löydy.

Saila kirjoitti...

Hei!

Sinnikkään etsimisen jälkeen löytyikin. Vauvaosastolta http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=b16&d_id=28&lang=fi
Laitoin linkin, jos joku muukin etsii.

Laura kirjoitti...

Kiitos Saila linkin laittamisesta, Dropsilla on ilmeisesti muuttuneet nuo nettiosoitteet, niin ei linkki enää toiminut. Mukavaa kesän jatkoa!