maanantai 6. kesäkuuta 2011

Hyvän mielen lankaa

Utunalta saapui lähetys ihania huivi- ja sukkalankoja kainuunharmaksesta! Nämä ekolangat on kehrätty pehmeästä kainuunharmaksesta Pirtin kehräämössä ja värjätty käsin Petäjävedellä Utunan toimesta. Värit ovatkin uskomattoman kauniita maanläheisiä ja murrettuja punertavia, sinertäviä, vihertäviä, rusehtavia...

Kainuunharmas on lammasrotuna uhanalainen, alkuperäinen suomalainen maatiasrotu, joka miltei kuoli sukupuuttoon 1970-luvulla. Rotu onnistuttiin kuitenkin pelastamaan ja tänä päivänä kanta koostuu noin 1000 yksilöstä. Utunan lankojen lampaat asustelevat hyvässä hoidossa Laurilan tilalla Hietasessa, Mikkelin lähellä. Utunan langat ovat lisäksi värjätty vettä säästäen ja käsitelty mahdollisimman vähän kemikaaleilla. Tätä lankaa voi neuloa hyvällä omallatunnolla!

Lankoja saatavana toistaiseksi ainoastaan Lumoavan Langan putiikista.3 kommenttia:

berlinBat kirjoitti...

Kyllä pistit vetävän myyntipuheen, vaikea on langan kutsua vastustaa! Vain linkki verkkokauppaan puuttuu, jotta myös rss-readerin käyttäjät pääsevät suit sait sukkelaan kaupoille ilman ylimääräisiä klikkauksia. Ja muutkin, tietysti. Tämä siis vastaisen varalle :)

Laura kirjoitti...

Eikös olekkin ihanaa lankaa? Ja tosiaan nämä Utunat ovat saatavilla vain täältä "kivijalkakaupasta", kuten tuossa postauksen lopussa mainitsinkin, sen takia ei linkkiä verkkokauppaan. Tosin hieman harhaanjohtavasti olen asiani ilmaissut, näin jälkikäteen sen huomaan.

Näitä lankojan saa siis myös Utunan omasta verkkokaupasta, ei pelkästään meiltä. Mutta meiltä näitä saa vaan täältä kaupalta, ei verkkokaupasta. Tämä siksi, että erä on niin pieni että ei satu päällekkäin myyntiä (sama tuote myyty sekä kaupasta että verkkokaupasta). Mutta kiitos vinkistä, yleensä laitammekin postauksiin linkin, jos kyse sellaisesta tuotteesta, joka löytyy myös verkkokaupan puolelta :)

berlinBat kirjoitti...

No niin, luin sitten vissiin tekstin aika hätäisesti kun piti lähteä sinne verkkokauppaan selailemaan että löytyisikö... Eli ei ihme ettet linkittänyt :D