keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Charlotta-myssyliini

Enpäs muistanutkaan täällä hehkuttaa kun jo jonkin aikaa sitten ilmestyneessä uusimmassa Ullassa oli minun myssyohjeeni. Ullaan neulomassani myssyssä käytin Handun bfl-lankaa, mutta päätin nyt myöhemmin neuloa toisen kappaleen jostakin meidän kaupan langasta ja jättää sen kaupalle esittelykappaleeksi.

Tähän toiseen Charlotta-pipooni valikoin langaksi Debbie Blissin Rialton, koska se on paksuudeltaan melko lähellä Handn bfl:ää ja koska en ole itse asiassa vielä aiemmin testannut sitä itse. 


Rialto ei neulomistuntumaltaan juuri Dropsin Merino Extra Finesta poikkea. Väittäisin itse asiassa jopa, että kyseessä on aivan identtiset langat, ainoastaan värikartat ovat melko erilaiset. Uskaltaisin kyllä käyttää näitä kahta lankaa samassa työssä - tosin aina tietysti kannattaisi kuitenkin ensin neuloa mallitilkku ja käyttää se pesussa, ihan vain sen takia, että pesu voi vaikuttaa lankoihin jotenkin eri tavalla. Suosittelen kyllä aina tarkistamaan tämän tyyppiset asiat!

Handun bfl:n kanssa Rialto on suhteellisen erilainen. Vaikka periaatteessa Rialto on hitusen paksumpaa ainakin metrimäärän ja tuntuman perusteella, sain silti samalla puikkokoolla Rialtosta jotenkin tosi paljon jämäkämmän ja tiukemman. Tietysti käsialakinhan varmaan aina vähän elää, mutta väittäisin silti, että bfl oli vähän joustavampi ja lopputuloksesta tuli siksi pikkuisen löysempi. Jos tekisin Rialtosta nyt itselleni vielä saman mallin, kaventaisin ennen joustinneuletta vähän hillitymmin.

Nyt täytyy muuten tunnustaa, että tämän postauksen tapauksessa kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa. Ihan oikeasti kuvan Charlotta-myssy on jo valmis. Otin yllä olevan kuvan pari päivää sitten kun työ oli vielä kesken ja meinasin esitellä sen täällä jo silloin, mutta sitten muut kiireet tulivat väliin. Nyt puolestaan ehdin jo eilen kiikuttaa valmiin myssyn kaupalle eikä kamera sattunut mukaan. Pitänee kuvailla myssy huomenna, jos vaikka Laura suostuisi malliksi.

Niin ja huomisesta puheen ollen, illallahan on sitten silmukkaseura! Tulkaas kaikki kynnelle kykenevät ja neulontaseurasta kiinnostuneet paikalle. Viimeksi oli taas sen verran mukavaa porukalla, että odottelen jo ihan innoissani.

Ei kommentteja: