perjantai 10. elokuuta 2012

Vihreää vehreää

Kesän ajan on blogi viettänyt hiljaiseloa, mutta yritämme päästä vauhtiin ja aktivoitua kirjoittelun kanssa näin elokuun myötä. Pari päivää sitten Raiku blogissaan vihjaili, että täällä saattaisi pian olla jotain esiteltävää. Saimme pienistä vastoinkäymisistä huolimatta kuvattua vihreän villatakkini, joka onkin odotellut treffejä kameran kanssa jo tovin. Takin sain valmiiksi joskus kevättalvella, ja olen sitä käyttänyt useita kertoja. Täällä Oulussa alkaa olla jo aika syksyinen ja viileä ilma, joten jotain lämmikettä on hyvä olla päällä.

Tässä etsitään sopivaa kuvauspaikkaa.

Malli on Suuri Käsityölehdestä 8/2010. Tykkäsin tosi paljon langasta, joka on Dropsin Nepalia. Sitä oli mukava neuloa, ja työ eteni joutuisasti 4 mm:n puikoilla, ainakin silloin kun sitä jaksoi ja kerkesi edistää. Malli on enemmän A-linjainen, kuin mitä ohjeen kuva antoi olettaa, mutta ei anneta sen haitata. Yläosa on kuitenkin aika tyköistuva. Lankaa takkiin meni suunnilleen se puoli kiloa, tarkkaa määrää en nyt pääse tarkistamaan, kun takki on kotona.Mallissa tykkäsin erityisesti siitä, että siinä oli monta erilaista pintaneuletta; helmassa helmineuletta, vyötäröllä ainaoikeaa ja yläosassa sekä hihoissa palmikoita. Työ ei käynyt tylsäksi oikeastaan missään vaiheessa. Napeiksi valitsin Dropsin isommat puhvelinsarvinapit, jotka sopivat tyyliin oikein mainiosti. Ompelin napeille vastaparit nappilistan toiselle puolelle, koska en pidä siitä, että napit alkavat roikkumaan neuleissa. Takkia ei saa napitettua ihan yhtä jouhevasti kuin "yksinkertaisilla" napeilla, mutta pitemmän päälle sillä ei ole väliä, kun nappilistat pysyvät siistimpinä. 


Takin tein oikeastaan muuten ohjeen mukaan, mutta kauluksessa muutin hieman silmukkamäärää. Ohjeessa käskettiin poimimaan määrä x, joka oli muistaakseni mielestäni kuitenkin liian vähän ja poimimisreunasta tuli ruma ja kaulus kiristi. Purin ja poimin sitten silmukoita sopivasti, että saumakohta näytti siistiltä. Lopputulokseen olen tosi tyytyväinen. Pitkähihaisena takki voisi olla turhan lämmin, mutta näin lyhythihaisena sitä on mukava käyttää pitkähihaisen t-paidan kaverina. Luulen, että tämä on yksi suosikkivaatteeni tulavan syksynä ja talvena!


5 kommenttia:

Peikkotyttö kirjoitti...

Kaunis! :)

Lammis kirjoitti...

nätti on. väri on kaunis ja sopii hyvin yhteen pinkin kans

Hepsi kirjoitti...

Kaunis takki!

Katju kirjoitti...

Tooosi kivannäköinen!

Laura kirjoitti...

Kiitos kehuista!