tiistai 14. elokuuta 2012

Rocky Coast Cardigan

Tähän samaan buumiin pitänee nyt sitten esitellä vielä kolmaskin takki. Tämä Rocky Coast Cardiganini on tosin ollut valmiina jo pidempään, mutta kunnollisten kuvien ottamiseen on mennyt aikaa. 


malli: Rocky Coast Cardigan, Hannah Fettig, kirjasta Coastal Knits
puikot: 6,5 mm ja 5,5 mm
lanka: Drops Lima
langan kulutus: 680 g


Koska kirjoitin samasta asiasta jo omassa blogissani, en mene täällä sen tarkemmin yksityiskohtiin, mutta tiivistän tunnelmani vaikka näin: malli on kaunis, tykkään väristä ja koen että villatakki passaa minulle, mutta hihoista se ei istu ja se meinaa valua päältä liikkuessa. (Tarkemmin asiasta siis täällä.) 

Rehellisesti sanoen en siis voi suositella tätä mallia välttämättä ainakaan a) isokokoisille naisille (enkä miehille) enkä b) ensimmäistä villatakkiaan neuloville. Jos varoitteluistani huolimatta takki kuitenkin vetoaa, suosittelen tutkimaan ohjeessa annettuja mittoja ja ihmettelemään niitä syvästi, lisäämään hihoihin reilusti enemmän silmukoita kuin ohjeessa käsketään ja lukemaan vähän muiden neulojien kokemuksia ja sovelluksia. Rocky Coast Cardiganista ja sen hihoista on kirjoitettu esimerkiksi blogeissa Villalankasarvikuono, Sohvi kuttoo ja Kirsikka-aika, ihan nyt vain muutaman mainitakseni. 


Jos hiha-asiaa ei lasketa, tämä takki on sinänsä aika helppo neuloa. Mikäli palmikot on tuttu tekniikka, eipä tässä juuri kummempia olekaan. Jos palmikoita ei ennestään hallitse, niin tämä on iisi kuvio jonka kanssa opetella.

Kannattaa tosin myös huomioida se, että tämä takki on aukipidettävää mallia. Siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta varsinkin rintavilla se voi tarkoittaa käytännössä sitä, että takinlipeet ovat kainaloissa, eivät nätisti rinnan päällä.Itse ajattelin Adelheidin neuvon mukaisesti alkaa metsästää jonkinlaista isoa, näyttävää hakaneulaa tai jotain solki- tai ketjujuttua, jolla takkia saisi pidettyä kiinni pitämättä sitä kiinni. Lähinnä niin, että voisin liikkua se päällä sen valumatta pois.

Mutta siinäpäs se oli. Ei ihan täydellinen, mutta kuitenkin takki, josta on jotenkin pakko vähän tykätä.

Jokohan tässä nyt tuli kaikki valmiit villatakit jo esiteltyä? Pitää varmaan pistää uutta puikoille.

Ei kommentteja: