torstai 28. huhtikuuta 2011

Tervetuloa Lumoavan langan blogiin

Heipä hei vain Lumoavasta Langasta!

Lumoava Lanka löytyy Oulun keskustasta Pakkahuoneen kadulta.

Olemme vajaan vuoden vanhassa lankakaupassamme pohtineet blogin perustamista jo pidempään. Koska hyvin monet neulojat seuraavat tiiviisti blogimaailmaa ja kirjoittavat ja esittelevät neuleitaan itsekin, tuntuu blogi jotenkin luonnolliselta kommunikointi- ja tiedotuskanavalta. Netissä on toki jos jonkinmoista foorumia Ravelrystä Facebookiin, mutta blogia voi lukea ja siihen voi kommentoida rekisteröitymättä itse minnekään, ja aina voi halutessaan jutella myös anonyymisti.Neulelehtiä ja -kirjoja voi sellailla mukavasti istuskellen kaikessa rauhassa.

Lyhyt esittely meistä on varmaan entuudestaan tuntemattomille tarpeen. Lumoava Lanka on toukokuussa 2010 Lauran Ouluun perustama lankakauppa, joka löytyy paitsi fyysisesti Pakkahuoneenkadulta, myös virtuaalisesti täältä netistä verkkokaupan muodossa. (Verkkokauppaan löydät tiesi myös oikeassa sivupalkissa olevan napin kautta.)

Tässä on Laura...

Syksyllä mukaan kuvioihin liittyi Raiku, joka löytyy kaupalta vähän Lauraa harvemmin, mutta säännöllisen epäsäännöllisesti kuitenkin. Molemmista meistä löytyy lyhyet esittelyt vasemmasta sivupalkista Lumoavan Langan esittelytekstin jälkeen.

...ja tässä Raiku.

Meillä ei varsinaisesti ole mitään tarkoin määriteltyä filosofiaa toimintamme taustalla, mutta joitakin ajatuksia sieltä kuitenkin löytyy. Nykyään on jo selvää, ettei neulominen ole enää pelkkä mummojen harrastus, vaan neulojia löytyy kaiken ikäisistä, samoin kuin kaiken kokoisista ja näköisistäkin. Siksi koitammekin pysyä mukana nykymenossa lukemalla itsekin neuleblogeja ja seuraamalla keskusteluja ja nettineulelehtiä parhaamme mukaan. Kaikesta uudesta ja kiinnostavasta saa vinkata meille, ja mekin koitamme esitellä täällä asioita, joihin itse törmäämme.


Neulomisen suhteen olemme myös sitä mieltä, että kenestä tahansa voi tulla suorastaan taiteilija. Monet turhaan pelkäävät haastavampien mallien neulomista, vaikka olisivat harjaantuneet neulomaan jo vaikka mitä vähän pienempää. Me olemme sitä mieltä, että kannattaa olla rohkea ja kokeilla ehdottomasti kaikkea mikä vain vähänkin kiinnostaa. Jos osaa neuloa oikean ja nurjan, osaa oikeastaan neuloa mitä vain, tai ainakin oppii helposti. Tottakai jokainen neuloja törmää aina joskus johonkin uuteen asiaan, joka ei heti meinaa aueta, mutta sen lisäksi, että netistä löytyy paljon päteviä tutoriaaleja videoina ja teksti ja kuva -muodossa, neulojilla on täällä myös laajat tukiryhmät. Aina kannattaa kysyä. Jos ei muilta uskalla, niin hätistäkää meitä.

Ilun Handun viimeiset vyyhdit. Joskus saattaa ilmestyä toinenkin erä...

Nyt haluaisimme toivottaa tervetulleeksi kaikki kokeneet ja kokemattomammatkin neulojat sekä blogiimme että vierailulle putiikkiimme! Uuden blogin avajaisia juhlistamme pian täällä blogissa tapahtuvalla arvonnalla, jossa on luvassa mukava palkinto onnekkaimmalle. Kannattaa siis hypätä mukaan matkaan!

14 kommenttia:

Aikku kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Aikku kirjoitti...

Ensimmäinen lukija ilmoittautuu!

http://aikunkakkujalapanen.blogspot.com/

kaisa kirjoitti...

Onnea blogille!

tuitu kirjoitti...

Onnea uudelle blogille :)

frost kirjoitti...

Onnea blogille! Tämä tuntuu heti aivan luonnolliselta lisältä ihanalle kaupallenne!

Laura kirjoitti...

Kiitos onnitteluista!

- Virpi - kirjoitti...

Mukava, että aloititte blogin.

Lankakeiju kirjoitti...

Onnea uudelle blogille.

Ihalaiska kirjoitti...

Onnea uudelle blogille!

Eimi kirjoitti...

Onnea blogille. Toivottavasti jaksatte kirjoittaa yhtä kivoja kirjoituksia kuin tämä ensimmäinen. :)

Raiku kirjoitti...

Kiitos minunkin puolestani kaikille kommenteista! Tosi kiva huomata, että blogille on kiinnostusta. :)

MariJ kirjoitti...

Kiva, että olette avaneet blogin! :) Esitänkin samantien kysymyksen, että vietetäänkö Lumoavassa Langassa tänä vuonna KIP-päivää kesäkuussa? Viime vuonna ainakin oli mukava piipahtaa neulomassa teidän pehmeillä tuoleillanne. :)

Laura kirjoitti...

MariJ: Tottakai vietetään KIPpiä kaupalla! Tervetuloa vaan mukaan! Olisi kiva järjestää jotain myös kunnolla julkisella paikalla, mutta vielä en ole keksinyt mitä se olisi. Jos sää on hyvä, niin esim. Ainolanpuistossa voisi järjestää jotain neulontajuttua, johon myös ohikulkijat voisivat osallistua halutessaan... Täytyykin laittaa aivosolut töihin! Ehdotuksia myös otetaan mielellään vastaan!

Matleena kirjoitti...

Onnittelut minultakin uudelle blogille! :) Mukavan raikas ilmiasu ja tyyli teillä täällä. Arvonnan merkeissä tänne löysin eikä jää viimeiseksi käynnikseni.