torstai 5. huhtikuuta 2012

Siivekäs

Kauppamme näytekappale-arsenaali kasvoi taas yhdellä kauniilla huivilla, kun ystäväni teki Wingspan-huivin Noron Sekusta meidän ja asiakkaidemme iloksi. Olimme useamman kerran pohtineet, minkälaiseksi huiviksi Sekku haluaisi muotoutua. Onneksi Ravelry helpotti pähkäilyämme ja päädyimme Wingspaniin. Halusimme yhdistää värikkääseen lankaan kohtalaisen simppelin neulepinnan, jotta lopputuloksesta ei tulisi liian sekava. Wingspan on yksinkertainen, vaikkakin näyttävä malli.


Ohje: Wingspan (Ravelry)
Lanka: Noro Sekku, väri 1
Puikot: 3,25 mm
Menekki: 47 g

Huivissa on kiva geometrinen rakenne, joka saadaan aikaan lyhennetyillä kerroksilla tehtävistä kolmioista. Nämä ainaoikeinneulotut kolmiot asettuvat limittäin toisiinsa nähden, ja muodostavat spiraalimaisen lopputuloksen. Ohjeen kahdeksan kolmion sijaan tässä huivissa niitä on kymmenen. Koska käytetty lanka on ohuempaa kuin ohjeen lanka, olisi huivista tullut kovin pieni, joten ystäväni päätti tehdä muutaman kolmion lisää, varsinkin kun lanka riitti hyvin. Lisäksi huivin yläreunassa on neljän ainaoikeinkerroksen sijasta tehty kahdeksan kerrosta.


Neuletuntuma langassa on ystäväni mukaan kivan rouheinen. Vaikka lanka on ohuttakin ohuempaa, ei se katkeillut neulottaessa. Moni asiakas on tätä pohtinut harkitessaan Sekun ostamista. Mielestäni tämä malli on mukavankokoinen ja näyttävä asustehuivi. Varmasti myös miellyttävä käyttää varsinkin näin kesällä, langassahan on puolet puuvillaa ja loput silkkiä, villaa ja nailonia. 


4 kommenttia:

Judiuni kirjoitti...

Siitähän tuli oikein viehättävä pikkuhuivi. :)

Laura kirjoitti...

Eikös vain! Värit ovat aika villit, mutta malli on kyllä mukava :)

Päivikki kirjoitti...

Ihanat värit!!!!

ArualMaria kirjoitti...

Kylläpä tuo malli sopii hyvin langalle, pääsee oikeuksiinsa.