lauantai 29. lokakuuta 2011

Huldan takki

Tällä kertaa minulla on jotakin valmistakin esitellä. Olen nimittäin vihdoin viimein saanut pingotettua ja otettua käyttöön ihanaakin ihanamman Huldan takkini. Ja siis todellakin vihdoin! Kyseessä on neule, jonka olen aloittanut jo hyvissä ajoin ennen sen julkaisua, olin nimittäin yksi ohjeen koeneulojista. Takki on neulottu loppuun jo joskus helmikuussa, mutta sitten minä onnistuin kehittämään kunnon angstin sen suhteen enkä lopulta edes halunnut tai uskaltanut tutkia, oliko kaikki pilalla ja pitikö minun purkaa ja tehdä uusiksi.


Minua siis vaivasi takin koko. Tuntui, että tämä kaikista mallitilkutteluista huolimatta levahti aivan liian isoksi. Muutenhan tämän kanssa ei olisikaan niin justiinsa, mutta selkäosan kanssa venähtäminen haittaa. Kokeillessani tätä päälle tuntui että ei nyt kyllä yhtään istu eikä näytä hyvältä. Sen sijaan, että olisin heti pingottanut ja sen jälkeen tarpeen vaatiessa purkanut ja neulonut uudestaan, tungin koko projektin masentuneena koriin ja piiloon pois silmistä.

Aika ajoin olen aina topakasti meinannut, että nyt, nyt kyllä puran, mutta aina sitten on kuitenkin iskenyt jonkinlainen "en halua tietää, laa laa la laa laa" ja olen mieluummin tehnyt jotain muuta. Paras ratkaisuhan ei kyllä varmaan ole se, että pitää sitkeästi neuletta jossain korin pohjalla, vaikka silloin toki voikin kaikessa rauhassa kuvitella, että kyllä se varmaan on ihan sopiva. 


Loppujen lopuksi viime viikonloppuna sitten kaivoin ihanan pehmeän alpakkaisen Huldani esille ja pingotin sen. Ja kas! Pingotus tepsi. Pingotuksen jälkeen selkäosa ei enää ole ollut niin löysä, siitä tuli heti ryhdikkäämpi. Sen lisäksi tein erään huomion. Minua oli jotenkin vaivannut se, miten hihoista tuli niin kummalisen epäistuvat, ajattelin, että tässä on nyt kyllä jotakin jo pahasti pielessä. Pienen Ravelryssä tehdyn Huldan takki -kiertueen jälkeen totesin, että samaltapa tuo näyttää muidenkin projekteissa ja se taitaakin itse asiassa olla ihan vain osa mallia ja suunnittelijan tietoinen päätös. Ja tämän asian hoksattuani aloin katsoa omaanikin aivan toisella silmällä ja totesin, että eihän tämä nyt yhtään hassummalta näytäkään.


Nyt on varsin mukava olo. Olen kaivannut jotakin lämmintä mutta kevyttä heitettäväksi muiden vaatteiden päälle ja tässähän sellaista nyt sitten on. Ohutkin alpakkalanka lämmittää melko tehokkaasti, ja toisaalta jos se ei riitä, tämän neuleen alle mahtuu vähän enemmänkin vaatetta.


ohje: Huldan takki, Adelheid
puikot: 4 mm (pyöröt)
menekki: n. 280 g, eli vajaa kolme vyyhtiä
fiilis: nyt erittäin mahtava

Eli loppu hyvin kaikki hyvin, eikö?

5 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Kaunis takki!

Raiku kirjoitti...

Kiitos! Lanka ja malli toimikin aika hyvin yhteen, vaikka välillä vähän aloinkin epäröidä. Lopputulos on kumminkin ihana ja lämpöinen.

Lotta kirjoitti...

Voi kun se sopii sulle! Näytät oikeen hyvältä :).

berenike kirjoitti...

Ihana takki! sopii täydellisesti tuohon kauniiseen mekkoon/hameeseen :)

Raiku kirjoitti...

Lotta: Kiitos! Tulipa hyvä mieli tuosta kommentista. :)

berenike: Kiitos! Ja hame on kyseessä. Se on Vallilan verho(?)kankaasta tehty. Itsekin hoksasin kuvia katsoessa, että kappas, näähän ihan toimii yhteen.