tiistai 25. lokakuuta 2011

Tulossa: Coastal Knits!

Otsikko paljastaa jo itse asian, joten tässä lienee ihan turha yrittää kirjoittaa mitään "arvatkaa, mitä jännittävää on tapahtumassa" -tekstiä. Sitä paitsi minä olen tosi huono semmoisessa, paljastan kuitenkin kaiken heti toisessa virkkeessä. Ylipäänsä olen yllätysten kanssa huono. Hingun heti päästä kertomaan mitä kerrottavissa on.

Eli nyt ei yritetä mitään kiertoteitä. Lumoavaan Lankaan on tulossa myyntiin ihanaakin ihanampi ja melkeinpä vielä uunituore neuleohjekirja Coastal Knits. Osa teistä varmaan tietääkin, mistä on kyse, mutta otan nyt vapauden sivistää niitä, joille nimi on täysin tuntematon.

Tarinahan lähti liikkeelle siitä, että innokkaana Ravelryn neuleohjetietokannan selaajana aloin jokin aika sitten  toistuvasti kiinnittää huomiota tiettyyn suunnittelijanimeen. Hannah Fettigin neuleet, erityisesti neuletakit, pomppailivat vähän väliä silmiini ja erottuivat joukosta. Juuri tuollaisten neuleiden into minulla olisi nyt päällä! Fettig tuntuu aika pitkälti hyödyntävän yläosissaan ylhäältä alaspäin -neulomistekniikkaa, mikä on minun kirjoissani ehdoton plussa.

Eräänä päivänä yksi erityisen ihana neuletakki kolahti ja lujaa. Katsoin tietysti heti, onko ohje ilmaisohje vai maksullinen. Coastal Knits. "Jaa... ai se on joku kirja," ajattelin pettyneenä. Neulekirjat on kyllä ihania, mutta useimpia niistä, joihin Ravelryssä törmää, ei yleensä löydä mistään Suomen kirjakauppojen hyllyiltä, ei ainakaan tarpeeksi nopeasti.

Tutkiskelin vähän kirjan muuta antia, ja sekin näytti kivalta. En kuitenkaan halunnut liiemmälti ihastua ohjeisiin, jottei sitten jäisi kaivelemaan, vaan jatkoin helpommin saavutettavien ohjeiden metsästystä.

Pari päivää myöhemmin kuuntelin Knitmore Girls -podcastin uusimman jakson. (Episode? Mikä se on suomeksi? Onko se jakso? Nyt ei leikkaa.) Ko. podcastiin sain joskus vinkin Villalankasarvikuono-blogin Sadulta, ja olen aina säännöllisen epäsäännöllisesti kuunnellut sitä. Lueskelin show noteseja (oikeasti, opettakaa joku minulle suomea) podcastin alussa ja olin vetäistä kahvin väärään kurkkuun, kun tuttu nimi sattui taas silmiini ja perässä luki "Go run out and buy the book right now". Nyt minusta tuntui, että oli pakko sittenkin vähän tarkemmin tutkia kirjan neuleita ja tein sen samalla kun kuuntelin, miten varsinkin Jasmin ylisti kirjaa maasta taivaaseen.

Voiko enää enempää tarvita? Jos sama nimi hyppää joka paikasta esiin, jos aina huomaa pysähtyvänsä juuri niiden neuleiden kohdalle, joiden suunnittelija on aina se sama Hannah Fettig, jos törmää suunnittelijaa koskevaan ylistyslauluun silloinkin kun ei edes etsi ohjeita... eikö tämä ole kohtalo? (Mainonta on epäilemättä hyvää, jos se saa ihmisen pitämään sitä kohtalona, heh.) Jos tämä ei vielä minulle aivan riittänytkään, viimeinen pisara tuli siinä kun paneuduin tutkimaan kirjan toisen tekijän neulemalleja. Alana Dakosin neuleet ovat vähäeleisen elegantteja, kauniilla tavalla yksinkertaisia ja minusta jotenkin romanttisia.

Kun seuraavan kerran juttelin Lauran kanssa, kerroin hänelle Coastal Knits -kirjasta ja siitä, miten kauniita ja ajattoman oloisia neuleohjeita siitä löytyy. Katselimme yhdessä ohjeita, ja Laura taisi minun tavoin ihastua niihin, sillä pian hän jo kirjoitti mailia kirjan tekijöille ja kysyi, voisimmeko saada kirjoja tänne meille myyntiin. Sieltä tuli vastaus, jossa kuulemma oltiin varsin ihastuneita kiinnostuksestamme, ja pieni erä kirjoja onkin siis pian matkalla kohti Suomea ja Lumoavaa Lankaa.

Minä olen niin innoissani, että en tiedä miten päin olla, ja kuinka oikein jaksan odottaa. Sanokaa nyt joku, että teidänkin mielestänne kirja vaikuttaa aivan ihanalta! Ei voi nimittäin olla mitenkään mahdollista, että näille ohjeille ei täältä löytyisi yhtään neulojia. Äkkiä nyt kirjat, tulkaa, tulkaa!

12 kommenttia:

Judiuni kirjoitti...

Minä olen kuolannut tuota kirjaa jo ennen sen julkaisua. Seuraan Never Not Knitting podcastia, joka on Alana Dakosin podcast ja olen seurannut kirjan tekemistä podcastin ja hänen bloginsa kautta. Minä tulen viivana ostamaan sen kirjan heti kun se tulee teille!

Raiku kirjoitti...

Mahtavaa! Minähän tiesin, että tuolla kirjalla on pakosta ihailijoita, (siis muitakin kuin minä).

Virve kirjoitti...

Omissa suosikeissa myös kirjan neuleita. Ihanaa, että teille tulee!

Päivikki kirjoitti...

Kääks! Coastal Knits!!!! Mie en millään raaskinu tilata sitä Amerikoista asti, mutta teiltä kyllä tilaan. Voiko sitä tilata jo ennakkoon?

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Sama Kuin teillä muillakin - ostaisin kirjan mieluusti LL:sta! Hannah ja Alana ovat toki tuttuja jo, ja kirjassa kauniit mallit... voi olla, että nämä viedään teiltä käsistä?

frost kirjoitti...

Viimeksi eilen itsekin katselin noita malleja. Varmasti kirjalle on tilausta täällä pohjolan perukoillakin!

Ladetsu kirjoitti...

Se on ihana! Oma kappaleena tuli tänään postissa. :)

Emma kirjoitti...

Oijoi, kuulostaa ja näyttää ihanalta... Pitää nakittaa oululainen mummo hakemaan kyseinen nide kunhan se saapuu! :D

anu kirjoitti...

Oih, toivottavasti teille tulee tarpeeksi niitä kirjoja! Tämäkin haluaa käydä ostamassa sen!

Raiku kirjoitti...

Tämähän alkaa kuulostaa melkein pelottavalta. :D Toivottavasti ei lopu kesken! Tosin sitten ei kun tilataan lisää. Ja olinpa ainakin oikeassa, kirjalle ois kysyntää. :)

Luultavasti ennakkovarausmahdollisuus tulee, ja Laura ilmoittelee asiasta tarkemmin heti kun hän kerkiää. Koittakaa pysyä pöksyissänne siihen asti. :)

*jenni* kirjoitti...

Onko kirjoja tulossa lisää?

Laura kirjoitti...

*jenni*: Kirjoja saamme lisää tässä lähiaikoina, varmaankin kuukauden sisään. Jos haluat, voit laittaa sähköpostia meille info@lumoavalanka.fi ja ilmoittaa yhtyestietosi, niin voimme sitten ilmoittaa, kun olemme saaneet kirjat valikoimaan.