maanantai 30. toukokuuta 2011

Loppukiri!

Dropsin lankoihin saatiin täydennystä viime hetkillä! Vielä kerkeää siis tehdä edullisia ostoksia, sillä Drops Supersale voimassa vielä tämän ja huomisen päivän, jonka jälkeen palataan taas arkeen ja normihintoihin. Dropsin paketeista paljastui muutamia uusia värejä; Fabel Printiin tuli kesäinen vaalea turkoosi, BabyAlpaca Silkiin voimakkaat punainen ja laivastonsininen, sekä Laceen kaunis vaalea kamelimix.


torstai 26. toukokuuta 2011

Paperinukkeleikki

Nyt kun blogi on lähtenyt jo mukavasti käyntiin, on aika esitellä eräs idea, joka pälkähti päähäni muutamia viikkoja sitten ja josta olemme nyt Lumoavassa langassa päättäneet tehdä itsellemme projektin. Idean esitteleminen vaatinee nyt hieman taustojen kertomista, joten tässä tulee.

Paitsi että olen innokas käsityöblogien lukija, seuraan myös säännöllisesti muutamia muotiblogeja. Käsityöblogien kanssa jään aina silloin tällöin kaipalemaan tarinoita siitä, miten vaatteille käy niiden valmistuttua. Päätyvätkö ne tosissaan käyttöön? Minkälaisiin muihin vaatteisiin ja asusteisiin niitä yhdistetään? Sitten taas muotiblogien kanssa minua käsityöihmisenä välillä vähän kyllästyttää, kun minusta pelkkien kauppaostosten esitteleminen ei aina ihan tahdo olla tarpeeksi mielenkiintoista.

Yksi seuraamistani vaatteita(kin) käsittelevistä blogeista on kaverini Sannan kirjoittama Hearts&Minds. Eräänä päivänä sattui silmääni postaus, jossa Sanna pohdiskeli värien käyttöä pukeutumisessa ja haaveili niiden lisäämisestä omaankin pukeutumiseensa. Silloin minulla välähti. Entäpä jos tehtäisiin yhteistyötä? Minä olen toistaiseksi suunnitellut yhden neuleohjeen ja sävellellyt muuten vain omiani useammankin kerran. Mitä jos suunnittelisin yhdessä Sannan kanssa hänelle jonkin pukeutumiseen väriä tuovan vaatteen tai asusteen? 

Tässä on Sanna

Ehdotin ideaani Sannalle ja hän innostui. Esitin ideani Lauralle ja hänkin näytti vihreää valoa. Niinpä suunnitelma on nyt tämä: Mietimme yhdessä, minkälaisen vaatteen tai asusteen teemme, mistä materiaalista ja minkä värisen. Sen pitäisi olla jotain, mikä sopii Sannan tyyliin ja jotain, minkä tekeminen innostaisi minua. Ja jos neule onnistuu ja siitä tulee sellainen kuin ajattelimme, teen neuleesta myös ohjeen myyntiin Lumoavalle Langalle.

Blogiin on nyt siis tulossa juttusarja Sannan puvustamisesta. Ensi kerralla esittelen teille vähän enemmän Sannan tyyliä ja omia ajatuksiani siitä, mikä mielestäni hänelle sopisi. Sanna puolestaan kirjoittelee asiasta omassa blogissaan omasta näkökulmastaan, hänelle kun neulominen ei ole aivan niin tuttua ja arkipäivää kuin joillekin meistä. Ensimmäinen juttu onkin jo luettavissa, käykääs tsekkaamassa. Tarkoitus on projektin aikana muun muassa lisätä Sannan materiaalituntemusta ja saada hänet kokeilemaan uusia värejä ennakkoluulottomasti. Ja ehkä innostumaan neulomisestakin. ;)

Minulle tämä projekti on oikeastaan kuin paperinukkeleikki. Rakastan muille neulomista (vähän liikaakin, kun välillä ei jää itselle neulomiseen aikaa) ja tykkään hirveästi miettiä, mikä passaisi kellekin. Lisäksi tykkään ylipäänsä yhteistyöprojekteista, ainakin jos ne sujuvat. Kirjoittelen täällä sitten neuleen ideoinnista ja projektin etenemisestä muutenkin jahka vauhtiin päästään. Tavoitteenani on, että valmista saadaan syksyksi tai jossain vaiheessa syksyä, riippuu mitä päädytään tekemään. Toivottavasti teitäkin kiinnostaa tällaisen projektin seuraileminen, sillä siitä on nyt luvassa juttua useampaan otteeseen!

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Hamppulankaa!

Varastot ovat vallan täydentyneet tällä viikolla, sillä eilisen vironvillalähetyksen lisäksi tänään saapui paketillinen Lanaknitsin AllHemp6-hamppulankaa! Mukana oli myös kaksi uutta sävyä, vaaleankeltainen dijon sekä tummempi sininen deep sea. Laita puikoille vaikkapa kiva kesäinen Ananas-tiskiliina!

tiistai 24. toukokuuta 2011

Villaa Virosta!

Aade Lõngin vironvillaan saapui täydennystä äskettäin! Varaston täydennyksen lisäksi valikoimiin tuli muutamia uusia sävyjä, mm. musta-valko-harmaa, vaaleanpunainen-valkoinen sekä vaaleanpunainen-beige. Varsinkin noita vaaleampia sävyjä on kyselty paljon kevään aikana, ja aika kivoja sävyjä ovatkin!


torstai 19. toukokuuta 2011

Silkkiä ja sileää neuletta

Tänään on sateinen päivä ja minulla varsinkin on jotenkin sateinen olo. Sellainen sisällä teekupposen ja neuleen kanssa viihtyvä. Sohvan nurkkaan pesiytynyt.

Tällä hetkellä minun aktiivisimmin etenevä neuleeni on paita, jota teen BC Garnin Jaipur Silk Finosta. Kakkosen puikoilla. Minusta tuntuu, että saatan olla pimahtanut... Kun edes olisinkin jotain XS-kokoa, mutta ei. Se X on kuulkaas aivan eri kirjaimen edessä.


Toisaalta minä olen niitä ihmisiä, jotka suorastaan pitävät pitkään kestävistä projekteista. Nopeasti valmistuvissa on kyllä puolensa, mutta on ihana neuloa myös sellaista, jonka aikana on pitkiä pätkiä pelkkää aivotonta automatisoitunutta tikutusta. Olen neulomisen suhteen melko kaikkiruokainen, tykkään vääntää kuvioneuleita kieli keskellä suuta, mutta kaipaan myös ihan vain mekaanista tekemistä ilman erityistä keskittymisen tarvetta. Tykkään muun muassa lueskella neuloessani.

Nyt puikoilla hyvää vauhtia etenevä paita on ensimmäinen TTS-kokeiluni. Onko tuttu? Kyseessä on Tuulia Salmelan The Tailored Sweater -metodi, johon jo tässä vaiheessa olen silmittömän rakastunut. Ylhäältä alaspäin omien mittojen mukaan neulottava pusero istutetuin hihoin ja ilman saumoja - kuulostaako melkein liian hyvältä ollakseen totta?

 
Hyvä on, ei tämä paita aivan ihka ensimmäiseni tällä metodilla ole, olenhan nimittäin tehnyt miniharjoituspaidan ainakin melkein kokonaan. Osallistuin talvella Tuulian pitämään työpajaan, jossa tutustuminen metodiin tapahtui johdetusti, ja siellä kaikki aloitimme neulomalla harjoituskappaletta. Paja oli kyllä ihan mielettömän hyödyllinen ja hintansa väärti, mutta uskon kyllä, että pelkällä netissä myynnissä olevalla englannin kielisellä tutoriaalillakin pärjää. Nyt yksikseni kotona olen nojautunut neulomisessani siihen ja olen huomannut sen varsin selkeäksi ja helposti seurattavaksi ohjeeksi. Suosittelen sitä kaikille paitojen, takkien, tunikoiden sun muiden neulojille, varsinkin niille, jotka eivät erityisesti innostu saumojen ompelusta.

Tämä postaus alkaa vähän liikaa lipsua pelkäksi Tuulian metodin ylistämiseksi, hups... Ajattelin itse asiassa joskus myöhemmin, sitten kunhan olen saanut itse jotain valmistakin aikaiseksi, kirjoittaa metodista vähän enemmänkin. Silloin voisin kertoa omia kokemuksiani ja vaikka esitellä ideaa vähän tarkemminkin, jos jotakuta vaikka kinnostaa. Ja jos kiinnostus heräsi jo nyt tosi kovaksi, kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa aiheeseen tuon laittamani linkin kautta.

Toinen asia, mitä haluaisin ylistää ylistämästä päästyäni on silkki. Silkkilangan neulominen on vain niin mielettömän sujuvaa ja ihanaa. Tai en nyt osaa kaikista maailman silkeistä sanoa, mutta ainakin monet villasilkkilangat ja tämä melko ohut Jaipur Silk Fino on tosi kivan tuntuisia sekä puikoilla että neulottuna pintana. Olen aiemmin neulonut tästä langasta äidilleni huivin, jota voi käydä vilkaisemassa minun henk.koht. blogissani, vaikkakin voi olla, että siitä vilkaisusta ei paljon iloa saa, kun kuvat on ihan surkeita. (Minun blogini lukijat ovat tottuneet jatkuvaan vinkumiseeni aiheesta, talvella vain ei saa hyviä kuvia, ei varsinkaan minun kamerallani.)

Nyt alkaa taas neulesormia syyhyttää, eli ei tässä viitsi enempää jaaritella. Toivottavasti kaikilla muilla on yhtä kivaa neulomisen kanssa kuin minulla nyt!

Paavoja!

Suuren suosion saavuttanut Succaplokin Paavo-puiccomitta sai täydennystä ihanissa raikkaissa väreissä. Paketista paljastui sinistä, punaista, keltaista, mustavalkoista... Nyt on vara valita!

maanantai 16. toukokuuta 2011

Suomalainen neuleromaani ilmestynyt!

Löysinpä juuri Lankakomero-blogista erään hauskan uutisen, tai oikeastaan maininnan ja linkin. En ole itse seuraillut Kerällä-blogia, mutta ilmeisesti olisi kannattanut, sillä sen kirjoittajalla Kaisalla on ollut meneillään tosi mielenkiintoinen projekti: ensimmäisen suomalaisen neuleromaanin kirjoittaminen! 

Paitsi että kirjan lukeminen kiinnostaa, pidän ihan hirvittävän paljon myös ideasta, jolla sitä myydään. Kukin romaania halajava lahjoittaa itse valitsemansa summan itse valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen maksuksi romaanista - lukekaa tarkemmat ohjeet Kaisan blogista. Kuulemma Made By Myself -blogin Tikru on myynyt Vihervaara-huppariaan samalla menetelmällä, ja tällaisen myyntitaktiikan sietääkin levitä. Ei sillä, etteikö kirjailijoiden tai neulesuunnittelijoiden itsekin tulisi mielestäni saada jotakin  vastinetta työstään, mutta on hienoa vetäistä väliin tällaisiakin tempauksia.

Itse en ole oikein päässyt sisälle neuleromaanigenreen, jota muuten kutsutaan ainakin englanniksi ilmeisesti nimellä knitlit. Olen lukenut ainoastaan yhden neuleromaanin enkä erityisesti syttynyt sille. Mutta voisi olla kiinnostavaa lukea joku toinenkin teos ja jos (tai kun) niin teen, se on ehdottomasti oleva tämä!

Pikkuisen googlettelun jälkeen totesin, että Kerällä-blogin Kaisa on ilmeisesti sama Kaisa Ikola, joka on kirjoittanut teininä fanittamani Hullu luokka -kirjat. Hullu luokkien viehätys on kyllä kovasti laantunut iän myötä, mutta silloin 13-vuotiaana ne iskivät. Muuta en Kaisa Ikolalta olekaan koskaan lukenut, ja voi olla ihan mielenkiintoista nähdä, minkälaiseksi hänen kirjoitustyylinsä on ajan myötä kehittynyt.

Käykää siis ihmeessä katsastamassa tämä!

lauantai 14. toukokuuta 2011

Lauantain alet ja arvonnan voittaja

Noniin, koitetaanpas tiedottaa synttäritarjouksista tätäkin kautta. Elikkäs tänään lauantaina alessa ovat BC Garnin ihana silkki-villasekoite Silkbloom Fino:



Rowanin kasvivärjätty luomupuuvilla Organic Cotton Naturally Dyed:



Araucanian vinkeä sokeriruokolanka Ruca :



sekä SWTC:n ohuen ohut bambulanka Xie:


Tänään vielä kaikki verkkokauppatilaukset postikuluitta!

Blogiarvontakin on suoritettu. Onnetar suosi Kikkaa! Paljon onnea!

torstai 12. toukokuuta 2011

Torstain synttäritarjous

Tänään torstaina juhlistetaan Lumoavan Langan vuoden mittaista taivalta Cacscaden Heritagella. Lanka vaihtaa omistajaa 9,50 eurolla ja tarjous on voimassa vain tänään! Ja muistutuksena vielä, että kaikki verkkokauppatilaukset postikuluitta lauantaihin asti!



Suuren suuri kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Kommenttinne ovat kultaakin kalliimpia, ja alammekin pohtimaan, miten toiveitanne ja ideoitanne voitaisiin paremmin ottaa huomioon Lumoavan Langan toiminnassa. Rapotoimme tästä myöhemmin :)

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Herkkuja à la Drops!

Postipoika toi Dropsin odotetun paketin, ja mitä ihanuuksia sieltä paljastuikaan! Lumoavan Langan valikoimaan tuli kaksi uutuutta, joilla molemmilla on sama koostumus: 70% babyalpakkaa ja 30% mulperisilkkiä. Ohuemmassa Lacessa on 100 grammassa huimat 800 metriä ja paksummassa BabyAlpaca Silkissä on 50 grammassa 167 metriä. Lanka tuntuu ihanan pehmoiselta, mitä nyt nopeasti hyllyttäessä kerkesin sitä hipelöimään. Tässä maistiainen:

 
 

Uutuuksien lisäksi tuttuihin lankoihin tuli uusia värejä. Fabeliin kolme long print -väriä, Delightiin turkoosi-lilamix, Alpacaan tummansininen, Muskatiin tumma ja vaalea sininen, Safraniin luonnonvalkoinen. 
 
 
Fabel Long Print kolmessa värissä.
 
Lace ja BabyAlpaca Silk kuuluvat myös Drops Supersalen piiriin, joten tämän kuun aikana ne saa tavallista edullisemmin. Kannattaa siis hyödyntää tarjous ja tutustua uutuuksiin! Verkkokauppaan päivittyvät tämän ja huomisen aikana, putiikista löytyy jo hyllystä!

Keskiviikon tarjoustuote

Tällä viikolla vietetään Lumoavan Langan synttäreitä, ja keskiviikon tarjoustuotteena on BC Garnin Allino! Tästä puuvilla-pellavasekoitteesta valmistuu kivat kesäneuleet!


Blogiarvonnassa vastausaikaa on vielä tämä päivä. Vielä kerkeää käydä antamassa oman kommenttinsa! Kuvailemalla oman unelmiensa lankakaupan osallistuu lahjakortin arvontaan!

tiistai 10. toukokuuta 2011

Uusi kantapääkokemus

Illan Silmukkaseuraa odottellessa ajattelin esitellä täällä uusimman tuotokseni: sukat, jotka vilahtivatkin jo eräässä aiemmassa postauksessa. Silloin arvuuttelin, tietääkö kukaan, mikä malli oli kysymyksessä, ja ainakin kaksi ihmistä tunnisti tapauksen. Toinen heistä oli ihan vasta neulonut samaiset sukat ja esitellyt ne Villalankasarvikuono-blogissaan, josta minä ne siis itse asiassa itse alunperin bongasin. 

(Pahoitteluni niille, jotka sattuvat lukemaan minun henk.koht.blogiani Outo lintu linnassa, nyt tulee toistoa. Samat kuvat on jo niin nähty. So yesterday.)


ohje: Show-off Stranded Socks (Ravelry), Anne Campbell
lanka: Handu Vahvistettu kashmirsukkalanka
menekki: 82 g
puikot: 2,25 mm sukkapuikot
fiilis: tosi hyvä, varsinkin uudesta kantapääkokemuksesta!


Nämä sukat olivat nopsasti valmiit. Pintakuvio on minun mielestäni kivan näköinen ja sopii passelisti moniväriselle langalle. Sen lisäksi se oli nopeasti opittu ja helppo neuloa vain menemään. Ei ihan sileää oikeaa, jonkin verran piti sentään katsoa missä mennään, eli mielenkiinto pysyi yllä, mutta kyllä tätä melko rennosti sai neuloa.

Kantapää olikin sitten minulle jotain aivan uutta! Ja voin sanoa, että kokemus ei ollut ollenkaan huono. Tätä kantapäätä tulen kokeilemaan kyllä toistekin, luultavasti melko pian. Itse asiassa minusta tuntui tämän kantapään jälkeen jopa hivenen valaistuneelta. Siis kantapää, jossa ei tarvitse poimia silmukoita (jes!), joka on nopeampi kuin kantalapullinen ja kiilallinen kantapää (jes!) ja joka istuu jalkaani paremmin kuin tiimalasikantapää (jes!). Ei hassumpaa. Nyt pitää vain tarkkailla, vaikuttaako käyttö istuvuuteen jotenkin tai mitään. Raportoin täällä, jos jotain uutta ilmenee.

Tämä kantapää (mikähän sen nimi sitten ikinä onkaan) on muuten aika jänskän näköinen silloin kun sukka on ihan vain tasossa. Sukka on muodoltaan jotenkin kummallinen. 

Tämänkin kuvan perusteella voisi olla vaikea uskoa, että sukka istuu jalkaan mukavasti. Siitä huolimatta se ainakin minulla istuu.

Ja katsokaapa tosiaan kantapäätä. Aika jänskä. Ja yksinkertainen. Lyhyesti: siinä vaiheessa kun varsi on sopivan pituinen aletaan joka toinen kerros lisätä molemmilla puolilla sukkaa yksi silmukka yhteensä 12 kertaa. Lisäysten jälkeen neulotaan kantapää (ei siis mitään kantalappua, se osa on valmis jo, vaan kantapää jalkapohjassa) lyhennetyin kerroksin, joiden aikana sukasta kaventuu 12 silmukkaa molemmin puolin. Ja kun se on valmis, jatketaan vaan entiseen malliin ainoastaan sillä erolla, että jalkapohjan osuus neulotaan sileänä neuleena. Melko simppeliä. Ymmärsikö kukaan mitään?

Nämä sukat on neulottu 72 silmukalla, eli tietysti aivan eri paksuisella langalla neulottuna ja eri silmukkamäärällä lisätään sitten eri määrä silmukoita kantapään aikana. En sit osaa sanoa, että kuinka monta. Pitää kokeilemalla katsoa.

Ja vielä lähikuva kantapäästä:


Olen kyllä tosi tyytyväinen näihin sukkiin. Toisen blogini puolella tosin jo ilmoitin, että movivärisistä langoista neulomisen kiintiöni taitaa olla hetkeksi täynnä, mutta se nyt johtuu vain siitä, että yksiväriset tai semisolidit langat on vain noin yleensä vähän enemmän minun juttu. (Ja sit nyt pitää heti tunnustaa, että aloitin kyllä tänään taas uudet sukat taas useampivärisestä langasta, mutta sille on hyvähkö syy ja lisäksi se lanka on vain yhden väri eri sävyjä.)


No, tällaista tällä kertaa. Ensimmäinen silmukkaseuralainen saapui jo, joten pitää mennä olemaan seurallinen. (Silmukkaseurallinen.)

maanantai 9. toukokuuta 2011

Lumoava Lanka 1 vuotta!

Lauantaina 14.5. tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Lumoavan Langan ovet avautuivat ensimmäisen kerran. Paljon on mahtunut kuluneeseen vuoteen: Ihania asiakkaita, uusia lankoja, jännittäviä ohjeita ja tekniikoita! Toivotaan, että tulevaisuudessa Lumoava Lanka pystyy kehittymään entistä paremmaksi lankakaupaksi. 

Paljon olemmekin saaneet teiltä ideoita unelmien lankakaupasta! Suuri kiitos kaikille arvontaan osallistuneille, jotka olette kertoneet mitä lankakaupalta haluatte. Kommentointiin liittyvä ongelma on korjattu, ja sen pitäisi onnistua nyt kaikilta. Vielä on muutama päivä aikaa osallistua ja vastanneiden kesken arvotaan 40 €:n lahjakortti Lumoavaan Lankaan! 

Synttäriviikon kunniaksi Lumoava Lanka tarjoaa verkkokauppatilaukset postikuluitta maanantaista 9.5. lauantaihin 14.5. asti. Lisäksi sekä verkkokaupassa että putiikissa on viikolla päivittäin vaihtuva tarjous. Lauantaina laitetaan elämä risaiseksi ja tarjoustuotteita on putiikki sekä verkkokauppa pullollaan!

PS. Silmukkseura kokoontuu huomenna klo 18 putiikilla. Tervetuloa!

lauantai 7. toukokuuta 2011

Ajatuksia amatööriydestä

Lauantai ja työpäivä. Keittelin juuri itselleni kupin vihreää teetä ja odottelen, että se hautuu. Taisin aiemmin vähän turhan paljon innostua tuulettelusta kun nyt yhtäkkiä huomaan, että täällä kaupallahan on itse asiassa aika kylmä ja jotain lämmikettä on saatava. En ehkä ajatellut ihan loppuun asti asioita, en ainakaan sään kannalta. Eilen oli kirkas ja aurinkoinen päivä, tänään näyttää sataa tihuuttava ja on aika koleaa - sen perusteella voisi kuvitella, että ovien ja ikkunoiden aukipitäimiselle ei tänään ole ihan samaa tarvetta kuin eilen.

(Jos muuten teksti on jotenkin katkonaista, niin se johtuu siitä, että palvelen välillä asiakkaita. Se on vähän niin kuin ensisijaisempaa näin työaikana.)

 
Olen mietiskellyt neulomista ja itseäni ja muita neulojia viime päivinä. Sitä miten miellämme omat taitomme ja miten uskallamme käyttää niitä. Vaikka selvästi kaikki olemme tässäkin asiassa yksilöitä, olen ollut huomaavinani myös joitakin yleisiä piirteitä neulojien suhtautumisessa harrastukseensa ja väittäisin, että kyse on jossain määrin kulttuurisidonnaisesta piirteestä. (Voisi sanoa, että olen huomaamattani päässyt tekemään kenttätutkimusta asiasta.)

Hmm... mitenkähän tämän muotoilisin? Ehkä helpointa olisi ensimmäisenä viitata erääseen blogipostaukseen, joka alun perin sai minut ajattelemaan asiaa omalla kohdallani. Se oli melko uuden blogin, (tosin kylläkin tätä blogia vanhemman), Ihkuusin, teksti amatööriydestä. Älkää säikähtäkö blogin nimeä! Se kuulostaa joo tosi ällöltä ja hempeämieliseltä ja on väännös teinikielisestä sanasta, kyllä, mutta sen sisältö on oikeastaan tosi asiaa. Ja tuo amatööriysjuttu ennen kaikkea kolahti ja jäi pyörimään mieleeni.

Lyhyesti. Amatööriys sanana on melko värittynyt ja ymmärrämme sen varmaan lähes poikkeuksetta pääasiassa peräti negatiivisena. On vähän noloa olla amatööri. Amatööri = aloittelija, huono, harrastelija. Jotain sellaista. Harrastelija. Huomatkaa sanavalintani. Eikö kuulostakin aika paljon harrastajaa epäpätevämmältä?

Entäpä jos asiaa lähestyttäisiinkin toiselta kannalta? Siltä, mitä sana amatööri on oikeastaan aiemmin tarkoittanut ja mitä sen pitäisi tarkoittaa vieläkin, ainakin jos minulta kysytään. 

"Amatööri tarkoittaa yleisterminä jonkin harrastajaa [...] 
Sanana amatööri perustuu latinan verbiin amare, rakastaa. Tästä johdettu amator, kirjaimellisesti "rakastaja", viittaa siihen, että amatööri voi suhtautua intohimoisesti (ammattilaista intohimoisemmin) kiinnostuksensa kohteeseen, harrastukseen", alkaa Ihkuusin blogipostaus Tavoitteena amatööriys. Käykää lukemassa. Teksti on lyhyt ja ytimekäs ja täyttä asiaa. 

Minä rakastan neulomista. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. En hallitse kaikkea, ja olen välillä miettinytkin, että mitäs tämä on, tyyppi ei itsekään ole neulonut vielä kaikilla tekniikoilla ja muka on töissä lankakaupassa... mutta hei, ihan höpsöä! Tärkeintähän tässä on se, että minua kiinnostaa. Minä olen innoissani ja opin koko ajan uutta. Ja sama koskee kaikkia neulojia, jotka minä olen tavannut tai joiden blogia olen lukenut.

Minä olen nyt kuulkaa sitä mieltä, että jokaisen täytyy katsoa itsessään sitä puolta, joka on kiinnostunut asioista ja joka haluaa oppia, ei sitä, joka ei vielä osaa. Ja aivan ehdottomasti olen myös sitä mieltä, että jos joku upea mutta vaikealta vaikuttava neule kiehtoo, sitä kannattaa kokeilla pelotta. Riippuen omista siihen asti hankituista kyvyistä neuleen toteuttaminen vaatii enemmän tai vähemmän aikaa, mutta jos on oikein ihastunut johonkin, se aika ja vaiva kannattaa uhrata. Palkinto on suuri. Ja jos nyt sitten epäonnistuisikin, (vaikka aina hei voi purkaa), niin entäs sitten? Varmasti prosessin aikana taidot karttuvat joka tapauksessa. 
 
Pyydän etukäteen anteeksi nyt seuraavaa kulahtanutta sanontaa: kukaan ei ole seppä syntyessään. Sen sijaan amatööriksi pääsee heti kun jostain oikein tosissaan innostuu, ja se voi tapahtua milloin tahansa. Ja sehän riittää! Olkaamme amatöörejä!
 
 
Neulomisentäyteistä viikonloppua kaikille neulojille (paitsi niille, joita ei just nyt huvita)
ja ihanaa äitienpäivää äideille!

torstai 5. toukokuuta 2011

No nyt sitä arvontaa!

Noniin, kuten aikaisemmin jo lupailimme, nyt olisi ensimmäisen blogiarvontamme aika. Arvomme yhden 40 euron arvoisen lahjakortin Lumoavaan Lankaan. Lahjakortin voi käyttää yhtä hyvin verkkokaupassa kuin Oulun putiikissamme, eli osallistua kannattaa asuipa missä päin hyvänsä. Arvontaan osallistuaksenne teidä täytyy vain täyttää pienoinen pyyntö, haluaisimme nimittäin kovasti kuulla minkälainen lankakauppa teidän mielestänne olisi Juuri Se Oikea.

Vastaukset kysymykseen kirjoitetaan tämän postauksen kommenttiboksiin ja arvonta-aikaa on keskiviikkoon 11.5. asti. Voitte kommentoida joko bloggeritunnuksilla, tai jos sellaisia ei ole, nimellänne tai nimimerkillä. Kun arvonta on suoritettu, ilmoitamme voittajan täällä blogissa.

Nyt siis niitä ajatuksia, näkemyksiä ja haaveita täydellisestä lankakaupasta. Antaa tulla mitä mieleen juolahtaa, rajana on vain mielikuvitus. Koitamme poimia vastausten joukosta toteuskelpoisia ideoita korvan taakse, ei sitä tiedä, jos jonain päivänä toivesiin voitaisiin vastata. Mutta älkää antako ideoiden käyttökelpoisuuden rajoittaa - jos unelmienne lankakauppa on valtava palatsi keskellä pientä englantilaista maalaiskylää, kertokaa, meitä kiinnostaa kuulla! Mitä tahansa lankavalikoimasta ja sisustuksesta kaupan oheistoimintaan saa ehdottaa eikä ole väliä, onko toive pieni vai suuri.



Blogia kirjoittavilla on mahdollisuus saada mukaan kaksi arpaa kertomalla arvonnasta omassa blogissa ja linkkaamalla tänne. Muistakaa vain mainita asiasta oman kommenttinne yhteydessä!

Nyt siis ajatus virtaamaan ja mukaan arvontaan!

tiistai 3. toukokuuta 2011

Nyt vihertää!

Näyttää siltä, että kevättä on kovasti rinnassa täällä päin. Vai millä muulla selitetään tämä täydellinen hurahtaminen vihreään? Olen katsellut suorastaan kuola valuen Lauran hyvää vauhtia etenevää ihanan vihreää villatakkia, ja nyt sitten menin itsekin sen verran sekaisin, että unohdin kokonaan erään kiireellisen (erittäin kiireellisen) neuleprojektini ja aloitin sukat Ilun Handun kashmirsukkalangasta.


Kuvassa olevista langoista molemmat ovat minun, minun! Kun maaliskuussa (jos nyt muistan ajankohdan oikein) Lumoavaan Lankaan saapui erä Ilun värjäämiä sukkalankoja, meinasin mennä aivan pökerryksiin. Vaati aikamoista itsehillintää olla alkuun kajoamatta lankoihin, jotta jättäisin muillekin mahdollisuuden saada osansa... Odotettuani omasta mielestäni säällisen pitkän ajan oli minunkin lopulta pakko napata kaksi vyyhtiä. Minulla oli kuitenkin ollut flunssa ja kaikkea, kaipasin piristystä. Nämä keväästä ja kesästä muistuttavat kellertävät ja vihertävät vyyhdit houkuttelivat aivan erityisesti juuri silloin ja tuntuvat kyllä vetoavan minuun kovasti edelleenkin.

Nyt korkkasin kuvassa oikealla olevan vyyhdin ja täytyy sanoa, että todella nautiskelen neulomisesta. Handun kashmirsukkalanka on yksi lemppareimpia neulottaviani, koska se on niin pehmeää ja ihanan tuntuista. Ja kyllä nämä Ilun käsinvärjäämät langat vain hivelevät silmiä. Niin kuin itse asiassa melkein kaikki käsinvärjätyt langat...


Oletteko pistäneet merkille, miten paljon Suomessakin tuntuu olevan lahjakkaita indievärjäreitä? Minä olen. Ja se herättää minussa monia tunteita. Toisaalta tuntuu, että meillä on täällä ympärillämme todellinen aarreaitta, toisaalta meinaa alkaa ahdistaa, kun en mitenkään voi haalia käsiini kaikkia kauniita lankoja, saati ehdi neuloa niistä kaikista. Kaiken lisäksi olen ihan sairaan kateellinen. En ole koskaan itse värjännyt lankoja, vaikka senkin taidon haluaisin (monien muiden taitojen lisäksi) jonain päivänä todellakin opetella. Olisi aika huippua osata värjätä itsekin... tehdä langoista yksilöllisiä, taiteellisia kokonaisuuksia. 

Kasvivärjäys ainakin pitää ehdottomasti joskus opetella! Vaan taitaa siinä olla aika paljon säätämistä. Mutta joka tapauksessa. Aivan ehdottomasti.



No niin, kuka arvaa? Mikä malli on aluillaan? Vihjeeksi voin antaa, että bongasin tällaiset sukat aivan vasta eräästä toisesta neuleblogista... ja nappasin siis idean suoraan sieltä.

Mitäs muut pidätte käsinvärjätyistä langoista? Ja löytyykö teiltä jotain ykkössuosikkeja indievärjäreiden joukosta? Pitäisikö Lumoavan Langan valikoimiin joskus tilata lisää handulaisia tai jonkun muun suomalaisen värjärin tuotoksia?

(Toiveita toteutetaan sitten aina mahdollisuuksien rajoissa, mutta kaikki toiveet kyllä kuullaan!)

maanantai 2. toukokuuta 2011

Drops Supersale!

Drops supersale on täällä! Kaikki Dropsin talvilangat -30% koko toukokuun ajan sekä verkkokaupassa että Oulun putiikissa. Tarjous koskee seuraavia Lumoavan langan valikoimissa olevia Dropsin lankoja: Alpaca, Fabel, Delight, Lima, Nepal, Eskimo, Baby Merino, Merino Extra Fine, Kid-Silk ja Vienna.

Tässä maistiaisia Alpacasta ja Fabelista.

Merino Extra Fine

Nyt kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää talvilankojen ale, vaikka kesälangat epäilemättä kutkuttelevatkin tässä vaiheessa monia paljon enemmän. Voit hakea valmiiksi varastoon syksyn varalle tai aloittaa syysneuleiden tekemisen jo nyt, niin että ne ehtivät valmiiksi ennen ensitalven ensilumia. Ja nopeimmat ehtinevät vielä neuloa jotain lämmintä toukokuun kylmillekin.

Yksi ehdottamamme neule syksyä varten on Raikun Merino Extra Finelle suunnittelema Kirahvintäplähuivi (Ravelrylinkki),  jonka ohje löytyy uusimmasta Ullasta. Tuubihuivi on toteutettu onteloneuleella, jolla saa ihanan tiiviin ja lämpimän pinnan. Jollei onteloneule ole ennestään tuttu, kannattaa kuitenkin kokeilla! Tekniikka on melko helppo oppia, vaikkakin neulomistahti sen kanssa on vähän tavallista hitaampi. 


Merino Extra Finen sijasta huivin voi neuloa myös lähes samanpaksuisesta villa-alpakkasekoitteisesta Dropsin Limasta. Alpakan vertaa vailla olevan lämpöisyyden vuoksi Limasta vasta saakin suojaa tulevien talvien pakkasille.